Je bekijkt nu Jonathan – een jonge vent met een goed hart…

Jonathan – een jonge vent met een goed hart…

Jan Willem Stekelenburg speelt in De Wijze Kater > Jonathan.

We schrijven het jaar 2012 toen er iemand bij mij aan de deur kwam met de vraag of er nog mogelijke geïnteresseerden zich in het huis bevonden voor toneelspelen. Enthousiast heb ik mij aangemeld. In 2013 was mijn debuut op het grote toneel. Een kleine rol weliswaar als politieagent, maar toch. Heerlijk om in andermans huid te kruipen. In de jaren daarna groeiden mijn rollen en groeide ik in mijn rollen. In 2017 speelde ik voor het eerst bij de Speelgroep Leek op het podium Nienoord. Naast dat het stuk ‘Op Hoop van Zegen’ op zichzelf al heel mooi is, vond ik het ook fantastisch om buiten te spelen op dit grote podium met bijzonder gezellige en ook heel goede medespelers. De spelers, regisseur, het decor en de kleding van de spelers brachten het stuk tot grote hoogte.

In 2017 – Op Hoop van Zegen

Dit jaar spelen we ‘De Wijze Kater’ van Herman Heijermans en ik vertolk de rol van Jonathan. Een jonge vent met een goed hart maar met een verleden. Hij heeft een kat als huisgenoot maar is volledig berooid en ziet geen uitweg meer totdat . . . .

Het mooie aan de rol van Jonathan is dat deze jongen veel emoties kent. Wanhopig, verliefd, kritisch, erg leuk allemaal om te spelen. Nu al geniet ik van de dialogen die ik heb met mijn schuldeisers, mijn huisgenoot en meer. Ik kijk er naar uit voor jullie te spelen op 26, 27, 28 en 29 juni 2019.

Tot dan!