Je bekijkt nu Le Roi est mort, Vive les Rats!

Le Roi est mort, Vive les Rats!

Ike Stubbe speelt in De Wijze Kater > vrouw van de schoenlapper en Arthur.

Bij mij is het toneelspelen met de paplepel ingegoten. Mijn ouders zaten bij de eerste groep spelers van ‘Speelgroep Leek’. Na een paar jaar verkaste mijn vader naar toneelgroep Roden en startte mijn moeder, samen met drie andere vrouwen, de cabaretgroep ‘Spek en Bonen’. Op de lagere school begonnen wij, de kinderen van de ‘Spek en Boners’ een kindercabaret. Ja, wat volwassenen kunnen, konden wij ook. Op de middelbare school heb ik dat ingeruild voor schooltoneel en schoolkoor. Omdat beiden repeteerden op vrijdagmiddag en ik niet kon kiezen, ben ik op m’n veertiende lid van ‘Speelgroep Leek’ geworden. Zo kon ik blijven zingen en toneelspelen.

Bij Het Sprookje

Op m’n 22ste verhuisde ik naar de stad en kreeg het te druk met m’n studie, dus ben gestopt met toneelspelen. Vrij snel na mijn verhuizing terug naar Leek werd ik gevraagd om mee te spelen met de rederijkerskamer ‘Ons Genoegen’. Na twee jaar daar gespeeld te hebben werd ik gevraagd voor ‘Het Sprookje’ en ben daarnaast ook nog overgestapt naar ‘Speelgroep Leek’.

‘De wijze Kater’ is het derde stuk waarin ik mee speel. In dit stuk heb ik meerdere rollen: de vrouw van de schoenlapper, een pissig wijf die voor manlief verhaal komt halen. En prins Arthur, een intrigante machtswellusteling die koste wat het kost de troon wil bestijgen. Le Roi est mort, Vive les Rats!