Je bekijkt nu Snel omkleden in een dubbelrol

Snel omkleden in een dubbelrol

Heleen Buijs speelt in De Wijze Kater > vrouw van de bakker en griffier.

Het begon voor mij 3 jaar geleden. In de pauze bij het boogschieten, vroeg iemand aan mij of ik bij een toneelvereniging wilde komen spelen in Roden. Er waren daar nog mensen nodig en ik moest ‘auditie’ doen. Daar stond ik dan, met een onbekende  tekst op het podium, peentjes te zweten. Ik redeneerde dat ik in mijn werk op school alle dagen toneel sta te spelen en dat dit dan ook niet veel anders kon zijn. Ik kreeg een applausje en was aangenomen. Helaas waren alle rollen al verzegd, maar daardoor kon ik mijn ‘talenten’ aanboren als ‘stand-in’, wanneer iemand afwezig was op de oefenavonden. Het tweede jaar kreeg ik wel een rol en stond ik in de schijnwerpers. Best spannend en leuk.

Dit smaakte naar meer en daarop heb ik contact gezocht met Speelgroep Leek. De eerste oefenavond kreeg ik tot mijn verrassing ook nog gelijk een rol! Het mooiste was dat ik me in de groep opgenomen voelde en van Hiepie Hoogeveen (regisseur) de nodige aanwijzingen kreeg. Dat ik nog veel moet leren mag duidelijk zijn, maar ik voel me hier thuis.                                     

In de Wijze Kater speel ik een aantal rollen: de vrouw van de bakker en de griffier. Achter de schermen moet er dan snel omgekleed worden en de nodige attributen bijeen gescharreld worden. Vorig jaar speelden we op het terrein van Landgoedboerderij Oosterheerdt en nu op het Podium Nienoord. Dat is voor mij dus een primeur!                                     

Tot ziens bij een van de voorstellingen op 26, 27, 28 of 29 juni.